ترفندهای رایانه

مرجع محتوای کاربردی پارسی

خوردن میوه و سبزیجات لکه دار

میوه ها با خواص فراوانی که دارند مورد توجه قرار میگیرند وبرای افراد این سوال پیش میاد که آیا لکه های میوه و سبزیجات مضرند؟ با بررسی پژوهشگران متوجه میشوید که میوه های لکه دار اصلا ضرر ندارند.

بسیاری از ما به دنبال میوه ها و سبزیجاتی هستیم که لکه نداشته باشند. وجود لکه ها و قسمت های نرم در میوه ها و سبزیجات این تصور را در ما به وجود می آورند که محصولات، تازه نیستند و مهم تر این که شاید زیاد سالم نباشند.

میوه و سبزیجات

دانستنی هایی درباره میوه های لکه دار

معمولا میزان زیادی از میوه ها و سبزیجات به خاطر وجود چنین لکه هایی، دورریخته می شوند، اما محققان کالیفرنیای جنوبی می گویند میوه ها و سبزیجات لکه دار برای ما ضرری ندارند و دیدگاهی که نسبت به این دسته از محصولات وجود دارد باید از بین برود.

به گفته این پژوهشگران، پاتوژن ها یا عوامل بیماری زایی که میوه ها را تحت تاثیر قرار می دهند، بر انسان ها تاثیری ندارند. این لکه ها در واقع حاصل مبارزه گیاه با میکروب ها هستند.

گیاهان نیز مثل انسان ها با میلیاردها قارچ و باکتری همزیستی دارند. برخی از این میکروب ها برای گیاه مفید واقع می شوند، اما برخی دیگر، پاتوژن هایی هستند که حتی در مغازه و در یخچال ما نیز به زندگی با میوه ادامه می دهند. بیشتر این پاتوژن ها به هیچ وجه ضرری برای ما ندارند.

میکروب هایی که لکه های نرم در میوه ایجاد می کنند، معمولا بعد از این که میوه از گیاه جدا شد، آن را مورد حمله قرار می دهند. اگر هنگام انتقال، میوه ها زخمی شوند، قارچ های نکروتیک از این بخش های زخمی وارد میوه شده و با کشتن سلول ها، مواد مغذی آنها را جذب می کنند و باعث لک دار و قهوه ای شدن میوه می شوند.

از آنجا که این بخش ها، بافت های مرده و تجزیه شده هستند مزه بدی دارند، اما کافی است این قسمت ها را از میوه جدا کرده و باقی میوه را مصرف کنیم. برخلاف پاتوژن های گیاهی، میکروب هایی مثل باکتری E.coli یا سالمونلا، در میوه لکه ای ایجاد نمی کنند، اما به طور نامرئی در سطح میوه وجود دارند. بنابراین به جای دقت کردن به ظاهر میوه، باید در شست و شوی آن دقت کافی به خرج دهیم.

میوه و سبزیجات لکه دار بخوریم یا نه؟

منبع : namnak.com

مجله

برچسب ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,