ترفندهای رایانه

مرجع محتوای کاربردی پارسی

مواد لازم کیک اسفنجی (فوم کیک توت فرنگی) با شیر

 
   آرد:۱۷۰ گرم
   شکر:۱۴۰ گرم
   بیکینگ پودر:یک قاشق چایخوری
   نشاسته ذرت:۱۰ گرم
   سفیده تخم مرغ:۶ عدد
   زرده تخم مرغ:۶ عدد
   پودر کرم تارتار:یک دوم قاشق چایخوری
   وانیل یا رنده پوست لیمو:اندکی
   شیر:یک دوم پیمانه
   خامه فرم گرفته:به میزان لازم
   توت فرنگی یا میوه دلخواه:به میزان لازم
   شربت رقیق یا آب کمپوت:به میزان لازم
 
 فوم کیک
 
 

طرز تهیه فوم کیک توت فرنگی

۱٫ کف قالب گرد ۲۶ سانتیمتری یا مربع ۲۳ سانتی را کاغذ روغنی بیندازید و فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
 
2. شکر راچند ثانیه آسیاب کنید. آرد را با بیکینگ پودر و نشاسته ذرت مخلوط کرده، الک کنید.
 
3. سفیده های تخم مرغ را با دور کند همزن برقی بزنید تا کف کنند،به تدریج دور همزن را افزایش دهید و کرم تارتار رابیفزایید، ۸۰ گرم از شکر را کم کم اضافه کنید به زدن ادامه دهید تا کاملا پفکی وبراق وسفت شود واز ظرف نریزد. دیگر نیازی به همزدن بیشتر ندارد.
 
4. زرده های تخم مرغ رابه همراه باقیمانده شکر، وانیل و دو قاشق از شیر با دور تند همزن برقی بزنید تا رنگش روشن شود( حدود ۲ دقیقه).
 
5. شیر را به همراه مخلوط آرد به تناوب به زرده زده شده اضافه کنید. می توانید فقط در حد مخلوط شدن، یک دور با همزن برقی بزنید تا یکدست شود.
 
6. سفیده تخم مرغ زده شده (مرنگ) را کم کم اضافه کنید وبا لیسک به شکل دورانی مخلوط نمایید.
 
7. مواد کیک را درقالب ریخته و آن را درسینی لبه بلند فر قراردهید وداخل سینی را با آب جوش پر کنید وکیک را به مدت ۴۰ دقیقه در طبقه وسط فر بپزید. 
 
8. بعد از پخت، کیک را از فر خارج کرده اجازه دهید درون قالب کاملا خنک شود سپس از قالب جدا کنید روی صفحه تزیین کیک قراردهید وبا چاقوی مخصوص برش کیک، ۳ برش افقی یک اندازه بدهید تا کیک ۴ قسمت شود.
 
9. با آب میوه سطح کیک را مرطوب کرده، خامه شیرین شده قنادی را با دورتند همزن بزنید تا فرم بگیرد. سطح هرلایه کیک را با خامه فرم گرفته پوشش دهید و میوه خرد شده رویش بریزید سپس لایه های کیک را روی هم قرار دهید وکل کیک را دوباره خامه کشی کنید وبا توت فرنگی یا هر میوه دیگر تزیین نمایید. 
 
 
 
نکات 
 
1. به هیچ عنوان قالب کیک را برای فوم کیک ها چرب نکنید، همین که کف آن را کاغذ روغنی بیاندازید کافی است.
 
2. این کیک را می توانید مستقیما و بدون قرار دادن در سینی آب جوش نیز بپزید. 
 
3. برای تهیه کیک اسفنجی به ازای هر تخم مرغ، ۲۵ گرم شکر دانه ریز، ۲۵ گرم آرد، یک دوم قاشق سوپخوری آب جوش، اندکی وانیل و یک هشتم قاشق چایخوری سر خالی بیکینگ پودر نیاز است.
 
4.  بعد از اتمام زمان پخت با سر انگشت، سطح کیک را لمس کنید چنانچه فاقد رطوبت بوده ویا اثر انگشت روی آن باقی نماند، کیک پخته شده در غیر این صورت مجددا حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر آن را بپزید.
 
5. روش بخارپز یا بن ماری، تضمین می کند که کف ولبه های کیک کاملا همرنگ و لطیف باقی بماند.
 
6. می توانید این نوع کیک را با طعم، رنگ و مزه های متفاوت درست کنید به طور مثال برای طعم شکلاتی ۲۰ گرم از آرد را کم کرده به جایش ۲۰ گرم پودر کاکائو اضافه کنید یا از انواع رنگهای مجاز خوراکی واسانس استفاده نمایید.
 
فوم کیک توت فرنگی

 

نکات تکمیلی در مورد فوم کیک

فوم کیک جزو کیک و شیرینی – انواع کیک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و ۰ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۰ دقیقه میباشد .
فوم کیک را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .

فوم کیک ، طرز تهیه فوم کیک توت فرنگی

منبع : namnak.com

مجله

برچسب ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,