ترفندهای رایانه

مرجع محتوای کاربردی پارسی

ضرورت رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات

  اخباراجتماعی  ,خبرهای   اجتماعی  ,نذری

مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر ضرورت رعایت توصیه های بهداشتی در توزیع نذورات تاکید و اعلام کرد: سامانه ۱۹۰ به صورت شبانه روزی شکایات مردمی در این خصوص را رسیدگی خواهد کرد.

 به گزارش  مهر به نقل از وبدا، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با توجه به فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری حضرت سید الشهداء (ع) اعلام کرد: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیئت ها می تواند احتمال بروز بیماری های مرتبط با غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای را افزایش دهد. و از هموطنان می خواهیم با رعایت موازین بهداشتی، سلامت خود و جامعه را تضمین کنند.

 

بر اساس اعلام مرکز سلامت محیط و کار  هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد. تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

 

همچنین مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می شود از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود. از فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.

 

بر اساس تاکید وزارت بهداشت در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفره ها باید از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و در تهیه غذا نیز از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین و نیز از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.

 

مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها باید خودداری شود، تصریح کرده است: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

 

همچنین  در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

 

بر اساس اعلام این مرکز استفاده از آب آشامیدنی سالم و شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، ضروری است و ترجیحا از ظروف یکبارمصرف گیاهی، کاغذی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.

 

با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری شود و پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد.

 

بر اسا تاکید وزارت بهداشت توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم، با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری  و در نهایت احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی نیز از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.

 

در ضمن با توجه به اهمیت موضوع و حفظ سلامت مصرف کنندگان جهت توزیع موادغذایی و نوشیدنی  خصوصاً موادغذایی و نوشیدنی گرم وداغ توصیه می شود که از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نشود.

 

مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از هموطنان خواسته است در صورت مشاهده موارد مغایر با موازین بهداشتی اعلام شده، مراتب را به صورت شبانه روزی به سامانه بهداشت ۱۹۰ با شماره تلفن های ۱۴۹۰ و ۱۹۰ در میان بگذارند.

 

منبع : بیتوته

مجله