ترفندهای رایانه

مرجع محتوای کاربردی پارسی

ژلاتین برای سلامتی معجزه میکند

ژلاتین یک پروتئین خوراکی است که به طور عمده از فرآوری کلاژن که ساختمان اصلی تشکیل دهنده پوست، تاندون ها، استخوان و … مهره داران است به دست می آید.

پوست و استخوان حیواناتی مثل گاو و یا ماهی را در آب جوشانده و به وسیله اسید، محلولی را از آن استخراج می کنند که این فرآیند چندین روز طول می کشد. سپس با فرآوری این محلول و خشک کردن آن ژلاتین حاصل می شود.

باید گفت که ژلاتین ماده ای جامد، ترد و شفاف بوده و طیف رنگی آن از زرد کم رنگ تا سفید می باشد، بی مزه و بی بو است و دارای ۹۰- ۸۴ درصد پروتئین، ۲-۱ درصد نمک های معدنی و ۱۵-۸ درصد آب بسته به منبع مورد استفاده آن می باشد. همچنین فاقد قند، چربی و مواد افزودنی است.

ژلاتین یک ماده غذایی است نه یک افزودنی غذایی و به دلیل داشتن بافت منحصربه فرد آن که می تواند در محلول آبی یک ژل کشسان برگشت پذیر تشکیل داده، در دمای بدن ذوب شود و احساس دهانی خوبی را به وجود آورد. در صنایع غذایی مصرف بالایی دارد مثل پاستیل و محصولات ژله ای.

شاید برایتان جالب باشد اگر با یک نوشیدنی خیلی خیلی عجیب و آسان آشنا شوید که با نوشیدنش اتفاقات خارق العاده ای برای بدن تان رخ می دهد!

خواص ژلاتین

ژلاتین یک پروتئین خوراکی پر خاصیت است

ژلاتین، در واقع پروتئین استخراج شده از بافت هم بند استخوان ها، پوست و غضروف یک حیوان است. شما به راحتی می توانید ژلاتین را در منزل تهیه کنید (به شکل آب قلم )، به این شکل که تکه های مرغ، استخوان ها، بال ها، پاها و سایر قسمت ها را همراه با آب و ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری سرکه در یک قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا با حرارات کم به مدت ۱۲ تا ۴۸ ساعت بپزد. سرکه، ژلاتین غنی از مواد مغذی را از بافت ها (همراه با کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم، گوگرد) بیرون می کشد. به همین دلیل است که سوپ های مادربزرگ ها باعث می شدند که آدم های مریض، بهبودی بیابند. در گذشته، فرهنگ های مختلف گوشه و کنار جهان، می کوشیدند کل قسمت های حیوان را بخورند:گوشت ماهیچه ، اندام ها و دیگر بافت ها؛ و به این ترتیب تعادل ظریفی از اسید آمینه (بلوک های سازنده ی پروتئین در بدن) ایجاد می کردند.

حالا چرا ژلاتین؟ ژلاتین، اسید آمینه ی منحصر به فرد و غیر التهابی دارد که عمدتا شامل گلیسین ، گلوتامیک اسید، پرولین و آلانین است. به دلیل مصرف زیاد گوشت ماهیچه و عدم مصرف باقی قسمت های حیوان، این اسید آمینه های خاص در برنامه ی غذایی معمول امریکایی ها وجود ندارند. با گذشت زمان، مصرف زیاد گوشت می تواند باعث ایجاد التهاب بیش تر شود اگر که توسط پروتئین های غیرالتهابی مثل ژلاتین متعادل نشوند. هرچند ژلاتین عمدتا از اسید آمینه های غیرضروری تشکیل شده است (به این معنا که بدن تان خودش می تواند آنها را بسازد)، اما کبد که تحت فشار زیادی است، قادر نیست اسید آمینه های غیرضروری را به میزانی که بدن نیاز دارد، تولید کند. کبد برای عملکرد بهینه، به میزان فراوانی از این پروتئین ها نیاز دارد. ژلاتین باعث می شود که کبد تجدید نیرو کند و به بدن برای دفع مواد زائد کمک کند.

فواید ژلاتین

۱٫ ژلاتین سرشار است از گلیسین، اسید آمینه ای که برای پشتیبانی از خنثی سازی سموم در کبد لازم است. در جهان سمی امروز، اغلب بدن می تواند برای عقب نیفتادن از ملزومات سم زدایی بدن، به اندازه کافی گلیسین تولید کند (سم می تواند از مواد شیمیایی، مواد افزودنی غذا، الکل، مواد مخدر تفریحی، مواد مخدر RX، قرص BC، و غیره باشد، و کبد برای مقابله با آن نیاز به مواد مغذی و پیدا کردن راهی برای خارج کرد آن از بدن دارد).

۲٫ مشخص شده است که ژلاتین پروتئینی است که تریپتوفان ندارد و فقط مقادیر کمی سیستئین، متیونین و هیستیدین دارد. استفاده از ژلاتین به عنوان یک پروتئین اصلی در رژیم غذایی راه آسانی برای محدود کردن اسیدهای آمینه ای است که با بسیاری از مشکلات پیری مرتبط هستند. “(دکتر ری پیت، ژلاتین، استرس و طول عمر).
۳٫ مصرف منظم ژلاتین برای اختلالات گوارشی از جمله آلرژی غذایی، بیماری سلیاک، بیماری کرون، کولیت (التهاب روده ی بزرگ)، سندرم روده ی تحریک پذیر، و کمبود اسید معده بسیار درمانی است.

۴٫ ” بافت پیوندی بسیار آرام بازسازی می شود، بنابراین درمانی است که به صبر و حوصله نیاز دارد. با این حال، نتایج شگفت انگیزی در این رابطه گزارش شده است:شفا یافتن مفاصلی که به طور کامل سفت و خشک شده بودند و ناپدید شدن تدریجی آرتریت. از همه بهتر بهبود کیفیت پوست است! به این شکل که چین و چروک صاف می شوند و حتی کاملا ناپدید می شوند! (WAPF، چرا آب قلم و گوشت باعث زیبایی می شود، ۲۰۰۳).

۵٫ اگر ژلاتین با فراورده های لبنی مصرف شود، می تواند برای آن دسته از افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، فرآیند ی هضم را بهبود بخشد.

خواص ژلاتین

ژلاتین برای سلامتی معجزه میکند

چگونه ژلاتین را در رژیم غذایی مان بگنجانیم:

۱٫ آب قلم (منظور آبی است که قلم گاو یا گوسفند یا هر دو را به مدت چند ساعت در آن جوشانده باشیم، به طوری که لعاب و چربی قلم در آن حل شده باشد- مترجم) درست کنید و آن را در سوپ ، خورش، هنگام پخت سبزیجات، برنج و بسیاری غذاهای دیگر استفاده کنید! این یک روش عالی برای اضافه کردن مواد مغذی به هر غذایی است و من به شدت توصیه می کنم که برای استفاده ی آسان و مکرر آب قلم را در قالب های یخ مکعبی شکل بریزید و آن را فریز کنید.
۲٫ کمی ژلاتین سنتی را برای تهیه ی ژله، دسر و مارشمالوی خودتان سفارش بدهید.
۳٫ کمی کلاژن هیدرولیز شده تهیه کنید و آن را به عنوان پودر پروتئین استفاده کنید. این ماده شکلی از ژلاتین است که به صورت ژل نیست و برای استفاده در نوشیدنی ها، ماست، سوپ، و دیگر مایعات جهت افزایش آسان میزان پروتئین غیر التهابی عالی است!

میزان مجاز مصرف ژلاتین

نیاز هر فردی تا حد زیادی متفاوت است، اما اغلب آدم ها می توانند با یک فنجان آب قلم (یا حدودا ۲/۱ تا ۱ قاشق غذاخوری کلاژن هیدرولیز شده) در روز شروع کنند. بنا به گفته ی دکتر ری پیت، ژلاتین می تواند حدود ۳۰ درصد از مصرف کل پروتئین تان را تشکیل بدهد، که برای یک فرد معمولی حدود ۳ تا ۶ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین در روز است (۱ قاشق غذاخوری ژلاتین حدود ۶ گرم پروتئین دارد).

همچنین مهم است به یاد داشته باشید که خیلی هیجان زده نشوید و بیش از اندازه ژلاتین مصرف نکنید، زیرا این ماده بسیار قوی است. اضافه کردن ژلاتین به میزان زیاد می تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند.

دستورالعمل یک نوشیدنی عالی (این ترکیب را در مخلوط کن درست کنید):

۱٫ ۱ فنجان شیر خام گاو یا بز

۲٫ ۱ فنجان آب قلم یا یک قاشق غذاخوری کلاژن هیدرولیز شده (هر قاشق ۶ گرم پروتئین دارد)

۳٫ ۱/۸ قاشق غذاخوری نمک دریایی

۴٫ زرده ی تخم مرغ خام

۵٫ ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شیره یا عسل (به منظور افزایش قابلیت هضم، میوه ی رسیده ی گرمسیری را می توانید جایگزین عسل یا شیره کنید)

۶٫ کمی وانیل برای عطر و طعم بهتر

خواص شگفت انگیز ژلاتین برای سلامتی

منبع : namnak.com

مجله

برچسب ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,