ترفندهای رایانه

مرجع محتوای کاربردی پارسی

آشنایی با روش تهیه آش میوه
آش میوه یکی از آش‌های مخصوص مناطق آذربایجان و به ویژه استان اردبیل است. این آش به دلیل داشتن انواع و اقسام میوه‌های خشک و برگه‌هایی چون: زردآلو، آلوی خورشی، آلبالو و آلو قیسی، سبک و شستشو دهنده دستگاه گوارش است.
برای پختن آش میوه نیازی به سبزی نیست و ولی در صورت تمایل می‌توان به آن تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر افزود، در غیر این صورت آین آش بدون سبزی تهیه می‌شود.
آشنایی با روش تهیه آش میوه
مواد لازم برای پخت آش میوه
لوبیا قرمز: یک پیمانه
نخود: یک پیمانه
عدس: ۲ پیمانه
برنج: نیم پیمانه
گندم پوست کننده: یک پیمانه
رشته آش: ۳۵۰ گرم
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
آلوی خورشی: ۲۰۰ گرم
برگه آلو زرد: ۲۰۰ گرم
قیسی زردآلو: ۲۰۰ گرم
آلبالو خشک ۲۰۰ گرم
گوجه برقالی: ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل و ادویه: به مقدار لازم
پیاز متوسط: ۲ عدد
تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر (درصورت تمایل): یک کیلو‌گرم
طرز تهیه
* لوبیا قرمز و نخود را که از شب قبل خیس کرده‌ایم در قابلمه‌ای می‌گذاریم تا بپزد. پس از این که حبوبات نیم‌پز شدند عدس و گندم را به آن اضافه می‌کنیم تا با حبوبات بپزند.
* پیاز خرد شده را در قابلمه‌ای دیگر با روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود، سپس نمک، فلفل، ادویه و رب گوچه را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.
* برنج را به همراه مقداری آب به پیاز داغ اضافه می‌کنیم. گوشت چرخ‌کرده که قبلاً به همراه پیاز و ادویه به صورت کوفته ریزه در آورده‌ایم داخل پیاز داغ و برنج می‌ریزیم بعد سبزی آش را اضافه می‌کنیم.
* حال حبوبات پخته شده را نیز اضافه می‌کنیم و آش را هم می‌زنیم. وقتی مواد آش پخت میوه‌های خشک را به همراه رشته آش اضافه می‌کنیم و منتظر می‌مانیم آش کاملاً جا بیفتد.
* پس از آماده شدن آش میوه می‌توان برای تزیین آن از نعنا داغ، پیاز داغ و میوه‌های خشک استفاده کرد.
نکات مهم
* باید حبوبات را از شب قبل خیس کرد. چون هم باعث پخت سریع آن‌ها می‌شود، هم برای جلوگیری از نفخ شکم موثر است.
* نیم ساعت قبل از افزودن میوه‌های خشک به آش، آن‌ها را در آب سرد بگذارید تا خیس بخورد.
* در طی پخت باید مرتب آش را هم زد تا ته نگیرد.
منبع: همشهری

منبع : tabnakbato.ir

مجله

برچسب ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,